Alles over uitvaarten in Apeldoorn

Aangifte van overlijden

Als iemand is overleden dan moet er aangifte van overlijden worden gedaan. De aangifte van overlijden moet worden gedaan in de gemeente waar iemand is overleden. Als iemand in Apeldoorn overlijdt dan moet de aangifte dus worden gedaan in Apeldoorn.

Meestal zorgt de uitvaartondernemer voor de aangifte. Maar het is ook mogelijk dat een van de nabestaanden dat doet. Sommige nabestaanden vinden het juist een onderdeel van het rouwproces om zelf officieel te melden dat een dierbare is overleden. Het overlijden wordt door de gemeente Apeldoorn opgenomen in de gemeentelijke basisadministratie. Daarnaast wordt het overlijden doorgegeven aan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Om aangifte te kunnen doen moet de aangever een geldig legitimatiebewijs meenemen en een verklaring van overlijden. De gemeente kan daarna een verlof tot begraven/cremeren afgeven. Dit verlof moet worden getoond bij de begraafplaats of bij het crematorium. Zonder verlof tot begraven/cremeren kan de overledene niet worden begraven of gecremeerd.

Het is mogelijk om een afspraak in te plannen bij de gemeente om de aangifte te doen. Een afspraak kan gemaakt worden op de Website van de gemeente Apeldoorn.

De aangifte wordt gedaan op het stadhuis. Marktplein 1, 7311 LG Apeldoorn. Telefoonnummer: 14 055 (vanuit het buitenland +31 55 580 15 55), bereikbaar van 8.00 uur tot 17.00 uur

Kijk voor meer informatie over de aangifte van overlijden in Apeldoorn op de Website van de gemeente Apeldoorn

Overlijden in regio Apeldoorn melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206