Alles over uitvaarten in Apeldoorn

Ereveld Loenen

Ereveld Loenen is op 18 oktober 1949 geopend door toenmalig koningin Wilhelmina. Na de oorlog was er grote behoefte aan een speciale begraafplaats voor Nederlandse oorlogsslachtoffers. Het maakt niet uit van welke geloofsovertuiging de slachtoffers zijn en het kunnen zowel burgers als militairen zijn.

De begraafplaats is onderdeel van de Oorlogsgravenstichting die zorgt voor het onderhoud van Nederlandse oorlogsgraven in Nederland, maar ook daarbuiten. Op www.ogs.nl is meer informatie te vinden over deze stichting.

Op Ereveld Loenen worden ook militairen begraven die zijn omgekomen bij militaire missies in het buitenland. Inmiddels liggen er zo’n 3600 Nederlandse oorlogsslachtoffers. Een bezoek aan de begraafplaats is zeer indrukwekkend en het vertelt de bezoeker ook veel over onze recente (oorlogs) geschiedenis.

Midden op het ereveld staat een kapel. In deze kapel liggen 42 gedenkboeken waarin de namen staan van 125.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers waarvan niet bekend is waar ze zijn begraven. Elke dag wordt er een pagina omgeslagen in de boeken zodat al deze slachtoffers blijvend herdacht worden.

Overlijden in regio Apeldoorn melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206