Alles over uitvaarten in Apeldoorn

Rouwvervoer van auto tot rouwfiets

Voor het rouwvervoer wordt meestal gekozen voor het gebruik van een traditionele rouwauto. In de rouwauto wordt de overledene vervoerd en daar achter rijden één of meerdere volgauto’s van het zelfde merk en in dezelfde kleur als de rouwauto. Maar er zijn in Apeldoorn veel meer mogelijkheden op het gebied van rouwvervoer. De films op deze pagina kunnen mensen inspireren om te kiezen voor het vervoersmiddel dat het beste bij de overledene past.

De keuze op het gebied van rouwvervoer is de laatste jaren enorm gegroeid. Het is dan ook niet voor niets dat men steeds vaker spreekt van rouwmobiliteit omdat er enorm veel verschillende soorten rouwvervoersmiddelen zijn. Het zijn overigens niet alleen nieuwe vervoersmiddelen die worden gebruikt, want steeds vaker maken families weer gebruik van oude vervoersmiddelen zoals een rouwkoets of een loopkoets.


Uitvaartbus

Er zijn een aantal vervoerders die de beschikking hebben over een speciale uitvaartbus. Dit is een ‘gewone’ touringbus, maar met dat verschil dat hij van binnen zo is omgebouwd dat de kist met de overledene ook in de bus kan. Dit biedt families de mogelijkheid om tijdens de laatste rit bij de overledene te blijven. Men kan er ook voor kiezen om met de uitvaartbus langs verschillende plekken te rijden die speciaal zijn voor de overledene. De meeste uitvaartbussen hebben voorzieningen in de bus die het mogelijk maken om op een buitenlocatie een uitvaartplechtigheid te houden.

Overlijden in regio Apeldoorn melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206