Alles over uitvaarten in Apeldoorn

Uitvaartcentrum in Apeldoorn

Wanneer de familie besluit om de overledene niet thuis op te baren dan kan men gebruik maken van een uitvaartcentrum in Apeldoorn. Er zijn verschillende uitvaartcentra te vinden in Apeldoorn. Een aantal daarvan zijn eigendom van één van de grote landelijke uitvaartorganisaties en er zijn er een aantal in eigendom van kleinere uitvaartondernemers.

Opbaren

Een uitvaartcentrum is er in principe om het opbaren van de overledene te faciliteren. In een uitvaartcentrum in Apeldoorn zijn doorgaans verschillende opbaarkamers te vinden. In sommige gevallen gaat het om zogenaamde 24-uurs kamers. Dit zijn opbaarkamers waar de familie een eigen sleutel van krijgt waardoor ze 24 uur per dag bij de overledene kunnen zijn zonder van te voren een afspraak te maken over het bezoek.

Wanneer een overledene niet is opgebaard moet er eerst een afspraak worden gemaakt met de uitvaartverzorger. Dat komt omdat de uitvaartondernemer er voor moet zorgen dat de overledene op tijd ligt opgebaard als de familie langs komt. Wanneer de familie dan weer vertrokken is wordt de overledene bewaard in een soort van hele grote koelkast. Dat doet men omdat de kou er voor zorgt dat het ontbindingsproces wordt vertraagd. In een 24-uurs kamer wordt de kist gekoeld met een zogenaamde kistkoeling die onder de kist wordt geplaatst. Er zijn overigens ook kistkoelingen die in de kist worden geplaatst. In dat geval wordt de kist meestal afgedekt met een glazen deksel.

In de meeste uitvaartcentra is ruimte gecreëerd waar de familie bij elkaar kan zitten om in alle rust samen te kunnen zijn.

Aula uitvaartcentrum Apeldoorn

In een uitvaartcentrum is meestal ook een aula te vinden. In deze aula kan de familie de uitvaartplechtigheid houden. Meestal zijn alle benodigde faciliteiten zoals projectieschermen en muziekinstallaties aanwezig. Sommige families vinden het makkelijk om de plechtigheid te houden in het uitvaartcentrum omdat ze dan alles op dezelfde plek kunnen houden. Andere families vinden het juist weer prettiger om de plechtigheid te houden op een locatie die wat minder te maken heeft met de uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan een kroeg of sportkantine. Kijk in het hoofdstuk locaties uitvaartplechtigheid Apeldoorn voor inspiratie voor geschikte locaties.

Koffiekamer uitvaartcentrum

Het is ook mogelijk om de condoleance na de uitvaart te houden in een uitvaartcentrum in Apeldoorn. Meestal beschikt het uitvaartcentrum over een professionele keuken waardoor het mogelijk is om te laten serveren wat de familie maar wil. In het hoofdstuk condoleance in Apeldoorn vindt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden die er zijn om een persoonlijke condoleance te houden in Apeldoorn.

Overlijden in regio Apeldoorn melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206