Alles over uitvaarten in Apeldoorn

Verder na overlijden dierbare

In de weken na de uitvaart van een dierbare ervaren veel mensen pas echt de pijn van het verlies. Terwijl voor veel mensen om hen heen de dagelijkse dingen al weer draaien begint het echte gemis voor de naaste. Dat gemis kan heel erg pijnlijk zijn op speciale dagen zoals de feestdagen, verjaardagen en de trouwdag. Maar het kunnen ook juist de normaalste dagelijkse dingen zijn die heel moeilijk zijn.

Alleen eten, alleen wandelen, alleen fietsen en alleen boodschappen doen. Het zijn maar voorbeelden van momenten waarop iemand zich juist heel erg eenzaam kan voelen als een dierbare is weggevallen. Mensen die in rouw zijn zullen tijd nodig hebben om het leven weer een nieuwe richting te kunnen geven.

Er zijn verschillende organisaties in Apeldoorn die mensen in rouw proberen te helpen. Dat kan soms door bijvoorbeeld een maatje te regelen die eens per week koffie komt drinken. Er zijn ook verschillende gespreksgroepen waar nabestaanden ervaringen kunnen delen met elkaar. Het kan helpen om het verlies langzaam een plek te geven.

Hulp in Apeldoorn

In Apeldoorn zijn verschillende organisatie actief die rouwzorg bieden. Een voorbeeld daarvan is De Kap. Dit is een organisatie van mantelzorgers en vrijwilligers die oog hebben voor mensen in rouw. De Kap organiseert koffieochtenden, kan zorgen voor bezoek aan huis en het heeft verschillende gespreksgroepen. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website van De Kap.

De Kap
Regentesselaan 2-B
7316 AC Apeldoorn
telefoon 055 529 55 20
Maandag, dinsdag en donderdag van 08.30 - 17.00 uur
woensdag en vrijdag van 08.30 - 12.00 uur

Als u buiten deze tijden belt kunt u een boodschap achterlaten op dit nummer, u wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Online informatie over rouw

Op Uitvaart.nl is heel uitgebreide informatie te vinden over rouw. De informatie gaat over diverse soorten rouw bij nabestaanden maar er is ook informatie te vinden voor mensen die iemand willen helpen die in rouw is. Naast de geschreven informatie zijn er ook diverse korte films te vinden waarin prof. dr. Manu Keirse uitleg geeft over een onderwerp dat betrekking heeft op rouw.

 • Rouwen - Hoe doe je dat?
 • Normale rouw bestaat niet - misverstanden over het rouwproces
 • Emotionele aspecten - rouwproces werkt bij iedereen anders
 • Lichamelijke aspecten - rouw kan zorgen voor lichamelijke klachten
 • Steun van anderen - steun van mensen uit de omgeving
 • Hoe is iemand overleden? - invloed op het rouwproces
 • Verlies van een kind - gevolgen voor ouders en hun omgeving
 • Rouw bij kinderen - kinderen rouwen op hun eigen manier
 • Rouw bij verstandelijk gehandicapten - goede begeleiding zeer belangrijk

 • Overlijden in regio Apeldoorn melden?
  Bel nu direct: 088 - 605 1206