Alles over uitvaarten in Apeldoorn

Waar kan je de uitvaart houden

Er zijn tientallen locaties in Apeldoorn die geschikt zijn om een uitvaartplechtigheid te houden. De meeste uitvaartplechtigheden worden gehouden in de aula van begraafplaats Heidehof, crematorium Heidehof, één van de kerken in Apeldoorn of in een uitvaartcentrum. Maar er zijn ook families die er voor kiezen om de plechtigheid te houden op een hele andere locatie zoals een kroeg, zaal of sportkantine.

Wanneer mensen gebruik maken van een aula op een begraafplaats of de aula van een crematorium of uitvaartcentrum dan kunnen ze gebruik maken van alle moderne faciliteiten die de uitvaart kunnen ondersteunen. Denk daarbij aan televisieschermen, muziekinstallaties en geluidsversterking.

Wanneer een overledene begraven wordt op bijvoorbeeld begraafplaats Heidehof dan kan het voor de familie heel praktisch zijn om de plechtigheid daar ook te houden. Op die manier hoeven belangstellenden zich niet te verplaatsen naar twee locaties maar vindt alles plaats op dezelfde plek. Datzelfde telt natuurlijk ook voor een uitvaartplechtigheid in het crematorium als de overledene wordt gecremeerd. Het is vaak ook mogelijk om de condoleance te houden op dezelfde locatie waar de plechtigheid is gehouden. In het hoofdstuk crematorium in Apeldoorn of begraafplaats in Apeldoorn staat meer geschreven over de faciliteiten en de mogelijkheden.

Moderne uitvaartlocatie Apeldoorn

Niet iedereen vindt het prettig om een uitvaartplechtigheid te houden in de aula van het crematorium, begraafplaats of uitvaartcentrum. Deze mensen kiezen er voor om de uitvaart te houden op een plek die doorgaans helemaal niet doet denken aan een uitvaart. Denkt bijvoorbeeld aan een plechtigheid in een café in Apeldoorn of in de sportkantine van de club waar de overledene altijd kwam. Er zijn tientallen locaties te bedenken en dat kunnen hele bijzondere locaties zijn.

Misschien wil een familie de uitvaart wel houden in bijvoorbeeld De Garage Radio Kootwijk of restaurant De Woeste Hoeve. De meeste gelegenheden die ruimte bieden voor feesten en partijen bieden hun faciliteiten ook aan voor uitvaarten. Wanneer een familie een locatie in Apeldoorn op het oog heeft kan men contact opnemen met de betreffende locatie om te vragen wat de mogelijkheden zijn. De uitvaartondernemer kan dit natuurlijk ook regelen voor de familie.

Uitvaart in de achtertuin

Wanneer de uitvaart plaats vindt in de zomer is het ook een optie om de plechtigheid te houden in de eigen achtertuin. Sommige families vinden het prettig om in hun eigen omgeving afscheid te nemen van hun dierbare. Het is natuurlijk ook mogelijk om de plechtigheid in huis te houden, maar het is dan wel belangrijk om te bekijken of er voldoende ruimte en faciliteiten zijn om alle bezoekers te kunnen herbergen.

Een uitvaartplechtigheid in eigen huis of tuin vraagt doorgaans wel heel wat (extra) inspanningen. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van voldoende faciliteiten. Dat begint met voldoende zitplaatsen, glazen, toiletten etc. De uitvaartondernemer weet precies wat er allemaal nodig is en kan er voor zorgen dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Zo kan de uitvaartondernemer bijvoorbeeld extra sanitairvoorzieningen, catering, meubilair of een geluidsinstallaties huren. Ook kan de uitvaartondernemer er voor zorgen dat iedereen goed wordt ontvangen, de jassen worden opgehangen, iedereen voorzien wordt van een kopje koffie of thee bij binnenkomst etc. De uitvaartondernemer kan zelfs zorgen dat er parkeerregelaars zijn die er voor zorgen dat alle bezoekers makkelijk kunnen parkeren. Omdat de uitvaartondernemer wekelijks uitvaartplechtigheden organiseert weet hij/zij precies wat er allemaal geregeld moet worden. Daardoor weet de familie zeker dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Overlijden in regio Apeldoorn melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206